Lever dit website op til kravene anno 2021?

Har du nogensinde stillet dig selv spørgsmålene; Hvad er mit websites styrker og svagheder? Og lever vores inbound marketingstrategi op til brugeroplevelsen på hjemmesiden?

Din Inbound Marketing Strategi er dybt, dybt afhængig af brugeroplevelsen. De to ting skal helst gå hånd i hånd. Det nytter virkelig ikke noget at lægge energi og kræfter i at tiltrække mulige leads uden at tænke på at starte meningsfulde og varige kunderelationer gennem brugerrejsen.  

Oplever dine besøgende fx en lang indlæsningstid eller et ikke-responsivt website, ja så er det lige så sandsynligt som amen i kirken, at de forlader din hjemmeside uden at interagere med indholdet. Og dermed er alt dit arbejde spildt.

Heldigvis har HubSpot udviklet et simpelt værktøj, hvor de vigtigste aspekter på din hjemmeside evalueres,

TJEK MIN HJEMMESIDE 

 

Når du har tjekket dit website, vil du få en score på:

Din performance

Sidehastighed, Indlæsningstid, sideanmodninger, størrelse og mere

Din søgemaskineoptimering (SEO)
Sideindeks, meta descriptions, content plugins og descriptive (beskrivende) linktekster

Dit design

Responsivt design og læselig skriftstørrelse

Din sikkerhed/troværdighed

HTTPS og sikre javascript biblioteker

 

Website tjekkeren kan give dig et lynhurtigt overblik over hvilke problemer dine besøgende støder på, når de besøger din hjemmeside, samt en liste over mulige handlinger for at forbedre brugeroplevelsen.

I Propellos deler vi samme filosofi som HubSpot; Meningsfulde og varige kunderelationer er ikke kun en effektiv måde til at skabe vækst - det er også den rette.

Her i 2021 er websidernes funktion meget mere end bare en lead-magnet:

  • Det er et overblik over priser og produktbeskrivelser af det du sælger
  • Det er et sted hvor dine besøgende kan booke et møde med dig
  • Det er din kundeservice, der besvarer spørgsmål fra besøgende om produkterne eller tjenesterne – enten via en videns-base eller en chatbot
  • Den har en HR-funktion der deler indhold og oplysninger om din virksomhedskultur og ledige stillinger
  • Og meget, meget mere …

For at sige det kort; Din hjemmeside det vigtigste værktøj for din forretning. I dag finder 86% din virksomhed online. Websitet er altså et førstehåndsindtryk for besøgende, samt din talsmand og sælger på én og samme tid. Det er derfor ikke underligt, at vi ser virksomheder og organisationer investere så meget i opgradering af deres hjemmeside.

 

Er hjemmesider blevet bedre med tiden?

HubSpot har siden 2008 tjekket over 1 million unikke hjemmesider – men er hjemmesider blevet bedre og mere effektive? Fokuserer virksomheder på de rigtige opgraderinger af websitet? Er sikkerheden for de besøgende blevet bedre? Hvad med indlæsningshastigheden? Får de besøgende hurtigt nok adgang til indhold? Bliver SEO praktiseret og er siden responsiv?

Alt dette får du svar på i dette blogindlæg.

 

Website performance data 2015 vs 2021

Does your Website Make the Grade in 2021?-1

Det er overraskende at den teknologiske udvikling og viden ikke har ført til den store forbedring af hjemmesiders ydeevne. Samlet set er hjemmesider kun forbedret 17,1% de sidste 5 år - og performance er faktisk faldet med 23,3%. Det er ikke verdens bedste karakterer.

Når teknologisk viden stiger eksponentielt, hvad skyldes så denne langsomme og mangelfulde udvikling i optimering?

 

Let’s break it down, bit by bit …

Den største taber er … Performance!

Man skulle tro, at en hjemmesides indlæsningshastighed ville være hurtigere i dag end i 2015. Men det modsatte er faktisk sket. Hjemmesider er generelt langsommere end for 5 år siden og det kan blandt andet skyldes at vi er blevet mere kunstneriske og æstetiske i vores design. Hvis din hjemmeside bruger uforbeholdent meget tid på at hente billeder og videofiler, vil siden bruge lang tid på at loade – og så er din kunde allerede videre til konkurrenten. Jo længere en besøgende skal vente på at din side indlæses, desto mere sandsynligt er det, at de forlader hjemmesiden.

Hvordan står det til med din hjemmesides performance? Tjek den her

 

SEO vinder årets optimerings-award

Omvendt ved vi, at mange investerer aktivt i søgemaskineoptimering og sætter aktivt ind i kampen om den organiske tilstedeværelse. Den generelle interesse for SEO har ført til betydelige fremskridt på dette område siden 2015 – rent faktisk en forbedring på hele 51,9%. Det tyder på, at SEO er afgørende for at blive opdaget online, og det er derfor vigtigt at følge best practise på dette område hvis du gerne vil have vækst i din forretning.

Hvordan klarer din hjemmeside sig organisk? Se din score her

 

Den næststørste gevinst går til sikkerhed – dog med et lille fald

En troværdig hjemmeside er som udgangspunkt den vigtigste repræsentant for din online forretning. Hvis dine besøgende finder din hjemmeside utroværdig, kan det i værste fald påvirke salget og give din forretning et dårligt ry.

De sidste 5 år har der været øget fokus på at sikkerhedsoptimere hjemmesider og det kan ses i tallene med en generel forbedring på hele 142,3% over de sidste 5 år. Særligt har fokus på HTTPS-protokoller og JavaScript biblioteker i stigende grad været afgørende for en sikker og troværdig oplevelse. Det ses fx hos Google, der fra 2019 har 'straffet' dem der ikke har en HTTPS-protokol, ved at lade dem figurere langt nede i søgeresultatet og dermed også påvirke SEO-strategien.

Hvad er din sikkerhedsscore? Bliv klogere her

 

Responsive og mobiloptimerede hjemmesider er forbedret marginalt

Det er ingen hemmelighed, at størstedelen af verdens befolkning er online til stede via telefoner og tablets. Du åbner sikkert dagligt dit Facebook-feed eller Instagram-feed, ser en video på YouTube – eller måske øver du en TikTok dans. Og vupti – hjemmesiderne er tilpasset din skærm.

Brugervenlighed og et velfungerende responsivt webdesign går hånd i hånd. Hvis din hjemmeside er responsiv, er brugervenligheden pr definition god, da det gør det muligt for brugeren at navigere rundt på hjemmesiden. Derfor har et responsivt og mobiloptimeret webdesign flyttet sig fra at være en trend til at være en absolut nødvendighed.

Faktisk, så genererede mobile enheder (eksklusive tablets), 54,8% af den globale webtrafik i det første kvartal af 2021. Det er derfor ikke så underligt at vi ser en forbedring på 8% over de seneste 5 år. Forhåbentligt ser vi yderligere forbedringer i mobiloplevelser fremadrettet.

HubSpot peger på Instagram, som forgangs-app.

“Instagram, for example, is a website that does exceptionally well in how they design and optimize users’ mobile experience. It has a seamless mobile shopping feature for businesses to sell products directly through its mobile website or in-app.”

Does your Website Make the Grade in 2021?

Does your Website Make the Grade in 2021?

Website tjekker anno 2021

Med website tjekkeren får du altså mulighed for at gå i dybden med din Inbound strategi og brugerrejsen. Ud fra hjemmesidens ydeevne får du svar på om man møder problemer allerede i starten af ens brugerrejse – og du kan herfra starte en optimeringsstrategi, så alle der besøger din hjemmeside får den bedst mulige oplevelse.


TJEK MIN HJEMMESIDE 

Share