<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1691201484493316&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Umbraco7-RIP-HubSpot-Hero-1920x950px-RGB-03-1 hero-lines-image

“This is the end, beautiful friend.” 

… sang Jim Morrison fra The Doors efter et endt forhold med sin kæreste. Og på samme måde som sangen handler om at tage afsked med en stor kærlighed, må vi også sige farvel til CMS-systemet Umbraco version 7, der lukker og slukker i september 2023. Heldigvis er der også godt nyt, for Umbraco er bestemt klar til fremtiden med nyeste udgave af markedets mest driftsikre CMS – Umbraco 12.

 

Med sin udtjente værnepligt, betyder det, at det dermed er helt slut med nye funktioner, opdateringer og support fra Umbraco på deres 7'er version af enhver art – og på et splitsekund er Umbraco 7 nu i kategorien ’ustabil platform’ (og dårlig kæreste). 

Men bare rolig – vores affektion til Umbraco er bestemt ikke aftagende. Bare stormfuld for en stund. Og går du med tanker om at slå op med Umbraco, bør du lige vente lidt. Vi understreger også, at vi hos Propellos ikke lader nogen i stikken, og fortsat supporterer Umbraco 7, så længe det kan lade sig gøre under de ændrede forhold.

Hvad betyder det for min virksomhed at fortætte med Umbraco 7?


Det er ikke sådan at du står med et ubrugeligt website efter september 2023. Men der en potentiel risiko. Opdateringer fra fx Google Chrome og andre webbrowsere kan afføde at din hjemmeside ikke bliver vist korrekt længere – og når Umbraco 7 ikke længere supporteres står du i værste fald med sikkerhedshuller der ikke bliver lappet og døde funktioner der ikke kan genoplives.

 

At gå tilbage til (eller blive i) Umbraco CMS er ikke en fuser?


Meget ofte er det ikke mangel på kærlighed, men rammerne der skiller os ad. Og tænk hvis du bare kunne opgradere din kæreste til en bedre version, på samme måde som med et CMS-system, når du møder modgang. 

Til en som er fremtidssikret …

Til en som sikrer et langtidsholdbart forhold … 

Gode nyheder (især hvis du allerede er på et Umbraco website!). Umbraco er netop det! Et velfungerende CMS-system, der giver gode chancer for et godt parløb i mange år endnu.

Som udgangspunkt er vores anbefaling, at du opgraderer til Umbraco 12 – en moderne platform baseret på nyere teknologi og med et super intuitivt interface for redaktører. Her er der altså tale om at indgå et langtidsholdbart forhold, da din hjemmeside får:

  • En øget ydeevne, der gør siden hurtigere at indlæse
  • En dynamisk brugeroplevelse
  • Et moderne, enkelt og intuitivt back-end system
  • Et set-up der er fremtidssikret og baseret på nyeste teknologi

Umbraco12-intro-HubSpot-Featured-1920x950px-RGB-01

Føles Umbraco 12 ‘out of your league’?


Vi har alle prøvet det. På den ene side dagdrømmer vi om lykken med den nyeste model – på den anden side ved vi godt at forholdet er urealistisk, og at lykken måske mere findes i det trygge og det velkendte. 

Sagt på en anden måde; Du føler dig måske ikke umiddelbart klar til Umbraco 12 og er usikker på, om alle de funktioner CMSen medbringer er nødvendige for dig. Hvis dette er tilfældet, så kunne du vælge Umbraco 9, der i skrivende stund har ’end of life (EOL)’ i 2025. Men hvis du vil investere i et langsigtet parløb, brænder du nallerne ved ”kun” at opgradere til Umbraco 9. Det er nemlig ikke billigere, da hver ny version frem til Version 10 er en ”start over” i modsætning til fx WordPress CMS, der er hæmmet af at være bagud-kompatibel. Det betyder, at hver ny Umbraco opgradering giver mange nye muligheder, features og funktioner til din hjemmeside, som feks. WordPress ikke kan tilbyde.

 

Flyv afsted på den lyserøde cloud 12


Søger du et fleksibelt forhold til valg af driftsystem, hvor du hverken er bundet til et Windows miljø eller Umbraco Cloud – ja, så er Umbraco 12 det sikre valg. Og måske også billigere i hosting fremadrettet.

Umbraco 12 er fuldt udbygget .NET 7 (ASP.NET CORE 7) CMS. Det er altså en platform hvor du arbejder i .NET CORE i stedet for .NET FRAMEWORK. Udskiftningen sikrer at dit Umbraco website forbliver teknologisk fremtidssikret og du vil opleve en markant bedre load hastighed.

For dig der er redaktør, vil du ved første øjekast ikke bemærke den store forskel fra de andre versioner – andet end at brugergrænsefladen har fået en overhaling, og derfor giver dig en bedre redaktøroplevelse. Og som en ekstra bonus har du nu mulighed for at visualisere sidens udseende, samtidig med at komplekse blokke kan placeres hvor som helst i Block Grid'et.

Men selvom blokstrukturerne fra de tidligere versioner stadig eksisterer og kan anvendes i Umbraco 12, så har de alligevel udviklet sig i en sådan grad, at du har brug for at oprette brugerdefinerede migreringer, til at flytte indhold gennem de forskellige iterationer. Det kan vi heldigvis hjælpe dig med. 

Er du udvikler vil kærligheden højst sandsynligt for alvor blomstre på ny, idet Umbraco 12 er proppet med nye features. Det betyder, at det er lettere at udvikle flotte webdesigns – og en ekstra bonus er, at du i højere grad vil kunne migrere fremadrettet, frem for at opgradere websitet.

Er du i tvivl om hvordan du skal gribe det hele an, så står vi i Propellos til rådighed – uanset om du vil have en Umbraco løsning eller et helt nyt website.

Kontakt os på telefonnummer 70 70 71 85 eller på mail: info@propellos.dk