<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1691201484493316&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
hero hero-lines-image

Ensret jeres indsatser og gør arbejdet nemmere med en online designmanual!

En god digital designmanual er med til at sikre, at jeres visuelle identitet står skarpt i alle jeres touch points – hvad enten det foregår i en offline eller online verden. Den er med til at ensrette jeres indsatser over for omverdenen og gør arbejdet en del nemmere for medarbejderne, der til dagligt sidder med kommunikation og markedsføring. De fleste designmanualer er imidlertid stadig udviklet i en offline verden – enten i en trykt form eller som en simpel pdf. En online designmanual giver en lang række fordele i forhold til den traditionelle løsning. Det vil vi vil kigge nærmere på i dette blogindlæg ud fra en konkret case, som Propellos har leveret for nyligt i Umbraco CMS. Løsningen er udviklet i samarbejde med IDna Group, som har lavet designet, og kunden var NKT.

NKT-Screen01-1800x950px

Altid aktuel og nem at tilgå - lige meget hvor du er

Når det sidste punktum er sat i en traditionel designmanual, og den er leveret til tryk eller pdf, er der en tendens til, at den allerede er forældet. I de fleste virksomheders eller organisationers visuelle identitet sker der konstant justeringer, idet der bliver tilført nye elementer, eller der bliver udvidet med nye muligheder i de eksisterende. Den tendens er ikke mindst blevet speedet gevaldig op, i forbindelse med at kommunikationen er blevet mere digital. Det betyder, at designmanualen i dag skal opdateres oftere end tidligere. Og herefter skal den distribueres rundt i virksomheden med e-mail eller uploades til en server. Det er en tung og besværlig arbejdsgang og særlig ved rundsending med e-mail er kontinuiteten afhængig af, at medarbejderen husker at gemme og opdatere sin manual. Det resulterer alt for nemt i, at medarbejderne sidder og arbejder med forskellige versioner af designmanualen. Ved at bruge en online manual løsning er det nemt at sørge for, at den altid indeholder den seneste version samt alle relevante arbejdsfiler. Den online designmanual tilgås med samme for alle brugerne. Hvad enten man er på virksomheden, på farten eller er i sit hjem. Der skal ikke længere ledes efter den seneste version i indbakken eller på virksomhedens server.

NKT-Screen02-1800x950px

Omfavner både offline og online elementer

Traditionelle designmanualer er primært rettet mod offline identitetselementer – om hvordan et logo skal vises eller ikke vises, hvordan farverne bruges, hvordan brevpapiret skal se ud, etc. Det er dog svært at vise online elementerne ordentligt og fremfor alt give mulighed for altid at kunne downloade elementerne. Uanset om det er logoer i forskelligt format, forskellige skabeloner, præsentationer, billeder, film etc. Her er der helt andre muligheder med en online løsning. Der er gode muligheder for at præsentere alle elementer i deres rette sammenhæng – og samtidig kan løsningen indeholde et download center, hvor enhver bruger lynhurtigt kan hente præcis de ting, vedkommende har brug for. Der er i denne løsning også tænkt meget på brugervenligheden i back-end for at sikre, at designmanualen bliver vedligeholdt og opdateret. Hele den online designmanual er i Propellos’ løsning logisk opbygget i moduler og kan nemt opdateres, justeres, udvides og flyttes rundt efter behov. 

NKT-Screen04-1800x950px

Kommunikation med brugerne

Efter login bliver brugerne i denne løsning mødt af en oversigt over de seneste opdateringer og meddelelser, inden man går videre ind i selve manualen. Et et-mail modul giver samtidig mulighed for at automatisk at udsende nyhedsbreve med de seneste nyheder, såfremt brugeren har sagt ja tak til det. Det kan evt. suppleres med en chat løsning, hvor brugeren kan stille direkte spørgsmål til de brand- eller identitetsansvarlige. Alt i alt er der gode muligheder for at kommunikere med alle brugerne på en hurtig og effektiv måde.

Øget sikkerhed med en online løsning

Men en online designmanual er løsningen sikret med login – og i dette tilfælde i en .net løsning, der er hostet hos Amazon. Der er ikke de store risici, for at designmanualen og alle elementerne kommer i de forkerte hænder.

Ikke kun et oplagt værktøj til større virksomheder og organisationer

En online designmanual, som beskrevet i denne case, bevirker, at medarbejderne i langt højere grad får mod på at kaste sig ud i at bruge identitetselementerne og virksomhedens templates. Den er samtidig med til at sikre, at den visuelle linje i langt højere grad holdes helt skarp. Det er noget større virksomheder og organisationer i særlig grad kan benytte. Dvs. institutioner, som har mange medarbejdere, men Propellos leverer ligeledes løsninger, der er rettet mod mindre virksomheder.

KONTAKT MIG OM EN DESIGNMANUAL