Udvikling af visuel identitet og logo

Et solidt brand er et af de mest værdifulde aktiver en virksomhed kan have. Men hvad inkluderer et stærkt brand egentlig? For at opbygge et brand med en stærk markedsposition er det essentielt at udvikle sin brandidentitet, da den skal repræsentere og formidle din virksomheds egenskaber, værdier og visioner. Din brandidentitet er dermed en vigtig del af din kommunikation.

 

Din virksomheds brandidentitet kommer blandt andet til udtryk visuelt i form af logo, farveskema, typografi og det overordnede designudtryk. Vigtigheden af en stærk brandidentitet gør også, at vi som grafikere oplever det som et af de mest interessante projekter at få lov til at arbejde med. I Propellos har vi lavet et stort antal visuelle identiteter for en bred vifte af forskellige brands. Derfor vil vi prøve at dele lidt ud af vores erfaringer omkring processen, som vi typisk går igennem, når en identitet skal udvikles.

Processen kan inddeles i tre faser:

  • Analyse, vision og designbriefing, evt. hjælp til valg af navn
  • Udvikling af logo og identitetssystemet
  • Implementering, vedligeholdelse og rebranding

De faser vil vi gå igennem her.

ANALYSE, VISION OG DESIGNBRIEFING

For at udvikle en brandidentitet, der er spot-on lige præcis til din virksomhed, tager vi en snak med dig om dine visioner, mål og ønsker for, hvad din virksomhed skal associeres med. Derudover researcher vi på din specifikke markedssituation, dine konkurrenter og din målgruppe, for at kunne skabe noget unikt og relevant for dine målgrupper og give dit brand en stærk og differentieret position. Denne første fase munder ud i et designbrief som kan variere lidt i udformning – for eksempel i form af tekst og mood boards. Efter en samtale med dig om designbriefet og eventuelle modificeringer kan udviklingen af din brandidentitet for alvor gå i gang.

 

 

 

Vilstrup-Bacon_1920x1200.jpg

Moodboard lavet i forbindelse med udviklingen af Vilstrup Bacon's visuelle identitet. Vilstrup Bacon fremstiller gourmet bacon, hvor dyrevelfærd, gode råvarer og smag er i fokus.

 

 

 

UDVIKLING AF LOGO, FARVESKEMA & TYPOGRAFI

THE LOVABLE LOGO

Et logo er defineret som den grafiske repræsentation af et brand, og et godt logo kommunikerer brandets koncept og værdier og er derfor et vigtigt element i dit brands identitet. Vi kender alle mange gode logoer, som skaber høj værdi for førende brands grundet dets genkendelighed og funktion som kernen i brandets identitet og grundsten i yderligere kommunikation. Et logo består typisk af et bomærke/symbol eller en logotype – eller en kombination af de to.

Et logo skal være:

  • Simpelt
  • Let at huske
  • Appellere til din målgruppe
  • Skabe relevante positive associationer

Alt sammen for at øge genkendelsen af dit brand.

 

Læs om hvad vi har lavet for Vilstrup Bacon her.

 

Det tekniske skal også være på plads, for dit logo skal selvfølgelig kunne skaleres og fungere både i positiv og negativ, så du kan bruge det på mange forskellige platforme og elementer. Derudover er kunsten også at forsøge at ramme et udtryk, der ikke er for tidsbestemt – din virksomhed og dit brand skal jo eksistere i mange år. 

 

 

VilstrupBacon_800x500_RGB_01.jpg

 Det endelige logo for Vilstrup Bacon. Logoet kommunikerer kvalitet og er udviklet på baggrund af moodboardet.

 

 

 

Brainstorm_1800x950_03.jpg

Mindmap i forbindelse med udvikling af navn til Vilstrup Bacon

 


Vi starter ofte med at lave et mindmap, som består af virksomhedens vigtigste ’værdi-ord’. Vi placerer ordene hver for sig på midten af papiret, og begynder at skrive de forskellige associationer vi får ud fra hver enkelt. Nogle ord giver måske nogle af de samme associationer, hvorimod andre trækker i forskellige retninger og fremstår måske nærmest som modsætninger. Det er ofte netop kombinationen af modsætninger, som giver den unikke og anderledes vinkel eller den interessante idé.

Når vi laver logoer hos Propellos, bestræber vi os på kun at have ét visuelt fikspunkt i et logo. Flere elementer, der slås om opmærksomheden forskellige steder i logoet, giver et rodet og dermed svagere udtryk. Af samme grund er det nogle gange nødvendigt at prioritere nogle af værdierne og nedprioritere andre, hvis de modarbejder hinanden for meget. De ord vil vi i så fald nedprioritere i første omgang.

Med udgangspunkt i mindmappet fortsætter vi i udviklingsfasen typisk med at skitsere en pokkers masse i hånden, hvilket man måske kan sammenligne med en slags ”skitse brainstorm”. På den måde afgrænser vi os ikke, og vi får flere ideer, vi kan arbejde videre med. Herefter udvælger vi de bedste, som bliver rentegnet digitalt. Logoet bliver endvidere afprøvet på forskellige platforme og elementer for at afsøge, hvordan det fungerer.

 

Logoet er basis for de omkringliggende elementer som vi kan kalde identitetssystemet. Meningen med identitetssystemet er at skabe et systematisk visuelt univers rundt om logoet, blandt andet gennem farvevalg og typografi, som vi her går lidt mere i dybden med.

 

 

 


Design proces af logo

 

 

Skitser_1800x950_03.jpg

Skitser til et logo vi har lavet for IDEAL Advokatfirma

 

 

Typography__1800x950_02.jpg

Logotypografien til IDEAL Advokatfirma 

 

 

Slide07.png

Det endelige logo vi lavede til IDEAL Advokatfirma - læs mere om arbejdet med IDEAL Advokatfirma her.

 

 

DET VIGTIGE VALG AF FARVER

Der er ingen tvivl om, at farvevalg har en stor betydning for hvordan dit brand opleves. Der skal vælges en farvepalette, der bedst mulig afspejler den identitet, du har defineret. Skal der være en eller flere kraftige farver, en blød farvepalette, kun en enkelt farve eller et sort-hvidt udtryk? Stærke, kontrastfyldte farver kontra en blød, harmonisk pallette giver for eksempel to ganske forskellige udtryk. Farvevalget skal være passende til lige præcis din virksomhed og er vigtig for at skille sig ud fra de primære konkurrenter, og til at bidrage til genkendeligheden for dit brand. Farvevalget er dermed en vigtig faktor i forbindelse med designet af dit logo.

Meget ofte definerer vi en eller to klare signalfarver, som dels kan bruges som primære corporate farve eller som blikfang på f.eks. specifikke ting på hjemmesiden såsom en call-to-action. Signalfarverne kombineres ofte med en blødere palette.

farver.jpg

Farvepalletten til IDEAL Advokatfirma

 

 

 

FORMIDABLE FONTE

Den typografi, din virksomhed benytter sig af til al skriftlig kommunikation, er også en stor del af brandidentiteten og skal stemme overens med virksomhedens ’tone of voice’. En skrifttype kan for eksempel formidle varme og venlighed eller direkthed og seriøsitet og kan dermed have stor indflydelse på, hvordan din virksomhed bliver opfattet. De typografier, der er valgt, skal være gennemgående i alt fra PowerPoint præsentationer til brochurer og til tekst på hjemmesiden. Det skal være en font, der lever op til de tekniske standarder, som indeholder tilpas mange forskellige snit til at sikre layoutmæssige muligheder og fungere godt på både tryk og skærm.

Under helt processen har vi løbende kontakt til virksomheden, så vi i fællesskab er sikre på, at vi bevæger os i den ønskede retning.

 

 

 

Papirlinje_1800x950_03.jpg

IDEAL Advokatfirmas nye logo, typografi og farvevalg anvendt på visitkort og dokument.

 

 

 

IMPLEMENTERING, VEDLIGEHOLDELSE & REBRANDING

På nuværende tidspunkt i processen er en stor del af din brandidentitet udviklet, men det er ikke ens betydende med, at det er færdigt. Det er nemlig en on-going proces, da det er vigtigt at vedligeholde og monitorere brandidentiteten løbende for at følge med de skiftende tider og udviklingen af målgruppe, marked mv. Derudover kan flere andre elementer også være relevante at kigge nærmere på såsom corporate billedkoncept, corporate grafik, illustrationer og ikoner. Afslutningsvis udvikler vi en designmanual, så vi sikrer, at du har de rette forudsætninger for at bruge brandidentiteten fremadrettet og dermed får det optimale ud af den.  

Logo-1800x950px-02.jpg


Er du blevet nysgerrig på, om din eksisterende brandidentitet måske trænger til en update? Eller sidder du med en nystartet virksomhed, et nyt produkt eller service og skal have udviklet identiteten fra bunden? Book en gratis, uforpligtende konsultation, hvor vi kan tage en snak om din specifikke situation.

 

BOOK ET GRATIS RÅDGIVNINGSMØDE HER

 

Du er også altid velkommen til at give et kald på tlf. 70 70 71 85 eller kontakte os via e-mail: info@propellos.dk.

 

 

 

Share