<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1691201484493316&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
hero hero-lines-image

Nu er den nye version af Umbraco her endelig

… og vi er helt oppe og flyve på cloud 9!

 

Med den nye, store release er Umbraco 9, som en af de første af sin slags, i dag et fuldt udbygget .NET 5 (ASP.NET Core) CMS. Udskiftningen fra .NET Framework til .NET Core er med til at sikre et solidt fundament for at forblive teknologisk fremtidssikret. En af fordelene ved skiftet er, at .NET Core sikrer en markant bedre loadhastighed.

 

Umbraco har traditionelt fulgt Microsoft universet (.NET), men Umbraco 9 skal ikke nødvendigvis fremover køres i et Windows miljø eller gennem Umbraco Cloud. Du kan derfor sagtens bruge det i Linux eller Mac. Umbraco 9 giver dig derfor større fleksibilitet i forhold til valg af driftsystem - og måske en billigere hosting fremadrettet.

 

Hvad er forskellen på Umbraco 8 og Umbraco 9?

For dig der er redaktør, vil der ikke være den store forskel, da de to versioner minder meget om hinanden. Det eneste der vil kunne bemærkes, er brugerfladen, der har fået en forbedring og du vil derfor få dig en bedre redaktøroplevelse.

Fra et udviklerperspektiv er den nye lancering derimod proppet med nye tekniske features, der muligvis kan synes små, men som vil have stor og positiv betydning for vores arbejde. Alle funktioner fra Umbraco 8.13 er tilgængelige i Umbraco 9 og er migreret til den seneste version af Microsoft tech stack. Det betyder, at det vil blive lettere for os at udvikle flotte webdesigns for vores kunder i Umbraco 9 og vi vil i højere grad kunne migrere frem for at opgradere dit website.

De nye features kan koges ned til:

  • Frameworket er opdateret fra .NET Framework 4.7.2 til .NET 5
  • Webframeworket er opdateret fra ASP.NET 4 til ASP.NET Core 5
  • Authentication af brugere og website medlemmer er blevet opdateret til ASP.NET Core Identity
  • Tredjepartsaftaler er blevet udskiftet eller opdateret
  • Statistiske events er blevet erstattet af nye muligheder for notifikationer
  • Installationsprocessen er blevet opdateret

Overvejer du at migrere til Umbraco 9? 

Umbraco 9 vil føles som det plejer i Umbraco 8, selvom det nu er bygget på et nyt Framework. Det skyldes at Umbraco er startet roligt ud og har forsøgt at gøre overgangen så blid som overhovedet muligt. Da version 9 bliver en komplet udgave af Umbraco 8, skal du ikke være nervøs for, at du mister nogle af de funktioner du bruger.

Arbejder du med Umbraco 7 i dag, anbefaler vi dog, at du først migrerer til Umbraco 8, før du skifter til Umbraco 9. Hvis du derimod arbejder i Umbraco 8, kan du roligt migrere til Umbraco 9, da det er på samme niveau og med alle gældende funktioner som hidtil. Og så vil der herfra konstant komme forbedringer med nye nyttige funktioner og funktionaliteter.

 

Skal vi hjælpe dig med din migrering?

I Propellos hjælper vi dig med at udvikle dit nye website - uanset om du vil migrere til Umbraco 9 eller hvis du vil have hjælp til en helt ny hjemmeside. Du kan få gode tips og tricks til overvejelserne med et nyt webdesign her - og hvis du har brug for yderligere inputs eller bud på, hvordan vi vil gribe et redesign an, er du meget velkommen til at kontakte os på telefonnummer 70 70 71 85 eller på mail: info@propellos.dk