<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1691201484493316&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
hero hero-lines-image

Gør det rigtige fra starten og få en nem og overskuelig proces, når du skal have ny hjemmeside!

I vores digitaliserede verden skal en virksomheds hjemmeside helst være en fintunet vækstmotor, der kan fungere som et effektivt omdrejningspunkt for forretningskritiske strategier, funktioner og sikre den fremtidige vækst. Omvendt ved vi også godt, at det kan være svært at dedikere tid og ressourcer til et redesign i en travlt hverdag. I dette blogindlæg kommer vi ind på forskellen mellem den traditionelle tilgang og Growth Driven Design, hvilke spørgsmål skal du stille dig selv og din organisation samt hvilke krav og forventninger, der bør være på plads inden arbejdet påbegyndes.
Alt sammen for at ruste dig til at gøre det rigtigt fra starten af – og til at gøre processen så nem og overskuelig som muligt.

 

Growth Driven Design vs. traditionel webudvikling

Beslutningen om at skifte website kan for mange virke monumental og uoverskuelig – især da der skal dedikeres store ressourcer til både forarbejdet såvel som udviklingen over en længere periode i en i forvejen travl hverdag.
Og alle sådanne processer har med også at vokse yderligere undervejs, da der typisk er mange forskellige input, der skal tilgodeses – uanset om disse tilføjer reel værdi eller ej.

Den traditionelle tilgang svarer til at konstruere en stor, kompleks bygning og sætte strøm til den baseret på en række antagelser om, at alt vil virke efter hensigten og at intet vil være overflødigt. Det sker sjældent i den virkelige verden.
Growth Driven Design er derimod en udviklingsfilosofi, hvor vi faktisk bygger huset nedefra og op i stedet for omvendt. Det giver – undskyld ordspillet – et langt bedre fundament, da sidens indhold, funktionaliteter m.m. tilføjes på baggrund af brugernes behov og adfærd på siden. Det giver desuden en website, der kan udvikles, tilpasses og optimeres løbende i takt med virksomhedens vækst.

Og man behøver heller ikke at rive huset helt ned med jævne mellemrum for at bygge et nyt, da agiliteten sikrer, at man blot kan bygge ud løbende i takt med behovet – og væksten – baseret på kundernes digitale adfærd.

Desuden vil udviklingstiden oftest være væsentligt kortere, når man benytter sig af Growth Driven Design. Du kan læse mere om Growth driven design her.

 

5 spørgsmål, som du altid bør stille dig selv

Det første og mest hyppige spørgsmål, som vi bliver stillet er; ”Hvornår kan den være i luften og hvad koster det?” Det er naturligvis også valide spørgsmål, men de vigtigste spørgsmål er trods alt dem, som du bliver nødt til at spørge dig selv og den del af din organisation, der er inddraget i processen og beslutningen om at skifte website.


Download gratis kravspecifikation

 

Jo flere spørgsmål, der bliver afklaret før processen sættes i gang, desto færre sten vil der være på vejen mellem beslutningen og det færdige resultat.

Nogle af disse spørgsmål kunne eksempelvis være:

  • Hvad er det overordnede formål med det nye site – informere, skaffe leads, sælge produkter eller noget helt andet?
  • Matcher jeres nuværende site virksomhedens strategi eller skal det gentænkes i forhold til denne?
  • Skal sitet fungere som content base for at få trafik via Inbound Marketing/Marketing Automation – eksempelvis gennem nyhedsbreve, blogs og sociale medier?
  • Skal der (fortsat) være et CRM-system tilknyttet til salgs- og kundeinformationer? Og bruger I det aktivt i jeres markedsføring?
  • Vil/kan I genbruge eksisterende indhold, design og funktionaliteter eller skal det hele tænkes om?

Det var som sagt kun et lille udpluk, faktisk har vi samlet næsten 100 spørgsmål, der bør indgå i overvejelserne. Og selvom man ikke behøver at besvare dem alle, giver de hver især ”bolden op” til nogle værdifulde overvejelser og interne diskussioner om websitets fremtidige rolle.

Alle de spørgsmål kan du finde lige her – og eventuelt bruge til at præcisere de indledende overvejelser.

 

Hent gratis kravspecifikation

Når de fleste relevante spørgsmål er blevet besvaret og der er konsensus omkring de grundlæggende ambitioner med det nye site, kan du med fordel gå lidt mere i dybden ved at formulere en kravspecifikation for design og udviklingen af din nye website.
Kravspecifikationen kommer rundt om de ønskede funktioner, målgruppe, KPI’er med mere, hvilket sætter dig i stand til at specificere de generelle krav og forventninger, som din virksomhed eller organisation har til en ny hjemmeside.
Det gælder uanset om du ønsker en løsning baseret på Growth Driven Design eller den mere traditionelle tilgang.

Baseret på vores egne erfaringer har vi allerede formuleret en skabelon for en kravspecifikation, som du hente gratis på dette link.


Kravspecifikationen vil også gøre det nemmere at indhente sammenlignelige tilbud blandt forskellige leverandører – selvom vi naturligvis håber, at du vælger os.

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale eller et gratis tjek af din eksisterende side.