<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1691201484493316&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
hero hero-lines-image

5 bud på hvordan du effektiviserer dine marketingaktiviteter

 

Marketing Automation er et populært værktøj inden for markedsføring, og du har helt sikker hørt om de store succeser, som særligt B2C-virksomheder har haft ved at sværge til disciplinen. Men der er bestemt også lige så mange gevinster at høste for B2B-virksomheder.

 

Marketing Automation er i sit grundelement, udviklet til at give dig en hånd til at systematisere og automatisere dine marketingaktiviteter. Slår du definitionen op, lyder den således:

”Marketing automation er software platforme og teknologier, der er designet til marketingafdelinger og virksomheder for at de mere effektivt kan markedsføre sig på flere online kanaler (e-mail, sociale medier, websites, landingpages) og automatisere gentagne marketingopgaver.”

I en B2B-virksomhed giver Marketing Automation en helt unik mulighed for at kommunikere målrettet med alle ens leads gennem hele brugerrejsen, samt levere nøjagtigt det indhold, der er med til at gøre dem købsklare. Det er til gavn for både marketingafdelingen og salgsafdelingen.

I dette blogindlæg vil vi give dig 5 bud på hvorfor du effektiviserer dine marketing strategier ved hjælp af Marketing Automation.

 

1. Leadgenerering

Arbejder du med Inbound Marketing, så ved du også at du kan gerere leads til salg ved brug af relevant content. Kobler du Marketing Automation på motoren, så har du også bedre mulighed for at sætte fut i din leadgenerering og effektivt tiltrække varme leads.

Dine leads kan i korte træk indhentes ved følgende proces:

  • Skriv værdifuldt indhold/guides/whitepapers der er gated og kun kan downloades, hvis den besøgende afgiver permission.
  • Reklamér for dit gated indhold via informative, hjælpende blogposts, som svarer på dine potentielle kunders problemstillinger tidligt i deres brugerrejse.
  • Opret CTA’er i dine blogposts, som sender dem videre til den landingpage, hvor dine besøgende kan udfylde en formular for at få adgang til dit gated content. På den måde konvertere du dine besøgende til leads.
  • Når dine besøgende er konverteret til leads kan du sende dem ind i et velkomst-workflow, hvor der automatisk bliver sendt e-mails til dem. Her kan du takke dem for interessen, samt sende det indhold de har bedt om. Du har ligeledes en oplagt mulighed for at inspirere dem med endnu mere relevant indhold i en serie af e-mails. Dette kaldes også …  

 

2. … Lead Nurturing

Ved hjælp af automatiske e-mail workflows, sender du automatisk relevant indhold ud til dine leads. Efter du har indfanget dine leads, kan du påbegynde din plejning (Leadnurturing), hvor du blidt skubber dem længere ind i brugerrejsen og tættere på et køb i din virksomhed, hvor en sælger kan overtage dialogen.

Du kan sætte dine flows op baseret på sidebesøg, dine personas, industri og meget mere. Det handler alene om, hvilken data du har indsamlet og hvordan du vil bruge det til at sende relevant og værdifuldt indhold til dine leads.

 

3. Personalisér dit indhold

Med Marketing Automation har du mange muligheder for at tale direkte til hver enkelt lead og kunde uden selv at skulle løfte en finger. Det får du her 3 eksempler på:

Formularer

Det er en myte, at automatisering gør din kommunikation mere distanceret. Tværtimod bliver den langt mere personlig, da du baserer din kommunikation på leadets behov, interesser og adfærd. I afsnittet om leadgenerering, anbefalede vi brugen af formularer til at indhente nye leads.

Men hvad hvis et eksisterende lead udfylder samme formular flere gange - eller alternativt en ny formular på din hjemmeside?

Det kan du udnytte til løbende at blive klogere på dine kontakter ved at bede om nye informationer, hvis de allerede har afgivet deres informationer første gang de udfyldte en formular. Det kaldes også progressive profiling. Så i stedet for at få samme informationer og data, kan du spørge til noget der er tæt knyttet til deres funktion. Altså fx ét sæt spørgsmål til IT-chefen og et andet til HR-medarbejderen.

 

E-mails

Ved hjælp af dine formularer har du indhentet brugbare datapunkter til at personalisere både emnelinjer og indhold i dine e-mails. Den mest almindelige type er at flette modtagerens fornavn i emnelinjen. Men du kan også bruge din data meget mere intelligent og bruge dynamisk indhold, hvor dit indhold (tekst og billede) ændrer sig alt efter brugerens adfærd. Det kan fx være ud fra en specifik persona, virksomhed eller industri - eller du kan tilknytte en salgsmedarbejders kontaktinformationer, som passer til dit leads behov.

 

Website

På samme måde som en webshop kan anbefale en vare som leadet eller andre før har købt, kan du bruge samme princip til at præsentere det mest relevante indhold på det rette tidspunkt i dit leads brugerrejse. Det kan fx være en automatisk anbefaling til indhold som vises på baggrund af, hvad de tidligere har læst på websitet. Du kan også vise indhold der differentierer sig ud fra nye besøgende eller eksisterende kunder, om de besøger din hjemmeside fra en mobil/tablet eller computer, eller vise forskellige Call-to-actions ud fra den målgruppe eller persona de tilhører.  

LÆS MERE OM MARKETING AUTOMATION

 

4. Let arbejdsgangene i marketingteamet

Det er ikke kun dine leads, som du hjælper med Marketing Automation – det er også med til at forbedre interne processer og planlægning i marketingteamet.

Du kan fx publicere indhold på LinkedIn eller andre sociale medier helt automatisk ved hjælp af et Marketing Automation system. Alt du og dit marketingteam behøver, er at planlægge indhold og tidspunkt for publicering.

Du kan også holde styr på dine kontakter ved hjælp af aktive lister og segmentering. Hvis du fx segmentere ud fra en række kriterier, som en bestemt persona har persona, en bestemt industri har eller blot kriterier til når dine leads besøger et af dine sites, så vil en liste altid have de rigtige kontakter.

Et Marketing Automation system kan også sende de rette medarbejdere i marketingteamet notifikationer om at et lead interagerer med virksomhedens hjemmeside. På den måde kan marketingmedarbejderen komme til undsætning – enten ved at hjælpe leadet, eller sende det videre til den rette medarbejder.  

 

5. Nu hvor vi er ved det interne, så …

… er Marketing Automation en formidabel mulighed for at forbinde salgsafdelingen, serviceafdelingen og marketingafdelingen sammen. For lets face it; Marketing-teamet er ikke meget værd uden en salgsafdeling, det kræver markedsføring for at kunne sælge og ethvert salg kræver som regel en service og support.

Et Marketing Automation system vil typisk være forbundet til et CRM-system – enten i selve systemet eller eksternt forbundet via en integration. Her bliver det nemt for salgsteamet at benytte sig af den data som marketing har indsamlet til at vide hvor i brugerrejsen et lead befinder sig.

En effektiv metode er at benytte sig af lead scoring – en metode der findes i langt de fleste Marketing Automation systemer. Med lead scoring mindsker salgsteamet risikoen for at kontakte et lead for tidligt, men derimod kontakte de varmeste leads først. Omvendt kan et koldere lead kontaktes, hvis de pludselig er ekstra aktive på websitet eller har udfyldt en formular for første gang i lang tid, så som hvis de tilmelder sig et webinar. Det er også her at en service/support afdeling kan springe til, og hjælpe leadet.

For at fuldende cirklen, kan både salg, service og marketing langt bedre gennemskue Return On Investment med et Marketing Automation system, for derpå at se hvor meget hver afdeling bidrager til konverteringerne. Alle afdelinger har mulighed for at se hvor leadet kommer fra, hvilket indhold de har interageret med og hvor lang tid der er gået fra at de mødte virksomheden første gang til de konverterede til kunder. I sidste ende er et Marketing Automation system med til at effektivisere samarbejdet internt, samt tage større hensyn til leadet og kundens behov.  

 

Har du brug for hjælp til at vælge dit Marketing Automation system?

I Propellos er vi certificerede partnere i HubSpot, SharpSpring og Active Campaign – og alt efter dit behov, kan vi rådgive dig til det rette Marketing Automation system. 

Du kan også kigge forbi til en kop kaffe og en snak om din digitale marketingstrategi.